Like me on FB

Like us on Facebook

уторак, фебруар 23, 2016

Pokloni za 8.Mart iz Avon asortimana


Bliži se međunarodni Dan Žena <3 
foto: admiral.si


Iako se uglavnom obeležava poklanjanjem cveća i slatkiša, ovaj praznik treba da nas opomene na, često ugrožena, prava zaposlenih žena
.............
........

"Međunarodni dan žena, popularno nazvan “Osmi mart”, praznik je ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća žena. Ideja da se ovaj praznik obeležava pojavila se početkom 20. veka, u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uslova. Tridesetih godina neke države su prestale da obeležavaju ovaj praznik, ali su 1975. godine Ujedinjene nacije počele zvanično da ga obeležavaju.

Dan žena se obeležava kao uspomena na požar u tekstilnoj fabrici “Triangle Shirtwaist”, koji se dogodio u Njujorku 1911. godine. Toga dana poginulo je preko 140 žena.

Prve javne demonstracije žena zaposlenih u industriji odeće i tekstila dogodile su se 8.3. 1857. u Nju Jorku. Tekstilne radnice su protestvovale zbog loših radnih uslova i niskih plata. Demonstrante je rasterala policija, a dva meseca kasnije, te iste žene su osnovale sindikat.

Protesti na 8.3. su se događali i sledećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine, kada je 15.000 žena marširalo kroz Nju Jork tražeći kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa. Prva međunarodna ženska konferencija održana je u Kopenhagenu 1910. godine u organizaciji Socijalističke Internacionalne. Praznik je ustanovljen na predlog slavne nemačke političarke i borca za ljudska prava Klare Cetkin. Već sledeće godine praznik je obeležilo milion ljudi u Austriji, Danskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj.

Prvi Dan žena se slavio 28.2. 1909. u SAD povodom deklaracije koju je donela Socijalistička partija Amerike.

Demonstracije povodom Međunarodnog dana žena u Rusiji bile su prvi stepenik ruske revolucije. Nakon Oktobarske revolucije, boljševička feminstkinja Aleksandra Kolontai nagovorila je Lenjina da 8.3. postane državni praznik. On se tokom sovjetskog perioda koristio za obeležavanje “herojstva radnica”.

Države na Zapadu su Dan žena uglavnom prestale da obeležavaju 1930-ih godina, delom i zato što su ga povezivale sa komunizmom. Međutim, feministkinje su ponovo počele da ga slave šezdesetih godina. Za Međunarodnu godinu žene proglašena je 1975. godina. Tada su Ujedinjene nacije počele zvanično da obeležavaju Međunarodni dan žena." - telegraf

....................

Bez obzira na istoriju, sve žene se potajno nadaju nekom poklonu pogotovo mi zaljubljene. Uhvatim sebe kako se pitam da li će se setiti i slično. Momci su nam malo zaboravni :)

Katalog je super, ima dosta sniženja koje možete iskoristiti i pokloniti nešto vašim bakama ili majci.

Pa da počnemo. Izdvajam meni zanimljive proizvode/setove.


Little Black Dress set od dva proizvodaSet sadrži:

Little Black Dress parfem 30ml
Little Black Dress losion za telo
Ukrasna kesa sa lalama
Vanvremenska, elegantna kompozicija nota klemetine, gardenije i ylang-ylanga, sa pregrštom slatkih akorda mlečnog drveta, šljive i mošusa.


Naturals set sa mirisom ruže i breskveSadržaj seta:

Naturals Losion za telo sa mirisom ruže i breskve
Naturals Sprej za telo sa mirisom ruže i breskve
Naturals Gel za tuširanje sa mirisom ruže i breskve
Naturals proizvodi sa mirisom ruže i breskve, osvežava, hidrira kožu i čini je mirisnom.


"preporuka"

Incandessence set od 4 proizvoda

Set sadrži:

Incandessence mini miris sa kuglicom
Incandessence roll-on antiperspirant dezodorans
Incandessence parfem 50ml
Incandessence losion za telo 150ml
Kategorija: cvetna

Glavne note: bergamot, ruža, tikovina

Lagani, kremasti losion za telo Incandessence čini kožu izuzetno nežnom i hidriranom, bez masnih tragova. Jedinstveno inspirativan miris blistavog bergamota pomešan sa sočnom breskvom, pruža i providne akorde ruže i ljiljana sa dragocenom tikovinom i kremastim mošusom. Širi se tokom dana i cveta zajedno sa Vama.Perceive set od 3 proizvoda


Set sadrži:

Perceive mini miris sa kuglicom
Perceive dezodorans u spreju
Perceive roll-on antiperspirant dezodorans
Kategorija: cvetno orijentalna
Glavne note: frezija, kruška, mošus

Fascinantni sastav frezije i belog bibera, pomešan sa akordima kruške, egzotične orhideje i senzualnog mošusa.Karissa ogrlica sa slovom
Elegantna ogrlica koju svaka žena priželjkuje - izaberi ogrlicu sa željenim slovom.

Kratki lančić savršeno odgovara svakom izrezu.

Ogrlica: 42-51 cm, kratki lančić

Dužina privezaka: 1,6-2 cm

Posrebreno.

Avon nakit je antialergijski.
Friendship Pearlesque narukvica

Kambree set nakita
Kambree jedinstveni set od 3 komada nakita sa ukrasnim delom u obliku piramide - ogrlica, minđuše i podesivi prsten.

Ogrlica: 42-51 cm

Privezak: 1,7 cm

Minđuše: 0,8 cm

Podesivi prsten, veličine: 8-10

Ukrasni deo prstena: 1 cm

Posrebreno.

Avon nakit je antialergijski.Za celokupnu ponudu Avon asortimana posetite avon.rs i  možete poručiti na mojoj facebook stranici ili putem maila do 2.Marta .

Slike i opis preuzeti sa zvaničnog sajta Avon Srbija.

Pozdrav svima :)


Нема коментара:

Постави коментар