Like me on FB

Like us on Facebook

уторак, децембар 29, 2015

Zelene oči i calssic "smokey eyes" za pet minuta


Saveti profesionalaca make up-a

Smokey eye je jedna od najpopularnijih tehnika šminkanja - uvek je aktuelna i odlično pristaje svakom obliku oka.

Uz svetlije nijanse može se nositi u dnevnim varijantama, a kao rođena je za večernji izgled ukoliko upotrebite tamnije boje.

Prvo da pokušamo da objasnimo sta je način šminkanja Smokey eyes. To je šminka koja je usredsređena na oči, preovlađuju crni, tamno i svetlo sivi tonovi koje koristimo u senkama za oči, ajlajnerima i maskari.

Kako je celokupna šminka okrenuta ka očima, da one dođu u prvi plan, tako nam usne ostaju nesto bleđe, i našminkane neutralnijim tonovima.
Pre tehnike šminkanja smokey eye efekta htela bih da istaknem osnove šminkanja zelenih očiju.

Zelena boja očiju je vrlo izražajna boja, zato nam treba kozmetika koja ce doprineti da oči izgledaju posebno.

Da bi oči došle najbolje do izražaja neophodno je koristiti nijanse koje su suprotne sa našom bojom očiju.

  Konkretno, kao sto vecina Vas zna, suprotna boja od zelene je crvena. Međutim, crvena boja za oči nije nimalo preporučljiva i to iz više razloga- prvo ona očima daje umoran i često izgled kao da smo plakali, zato se crvena preporučuje za usne devojaka sa zelenim očima. Naravno, ukoliko usne namažete sa crvenim ili bordo ružom vodite računa da oči tad treba da budu minimalno istaknute.

1/ Nanesite bazu za senku na oči 
2/ Krećemo sa zasenčavanjem spoljnjih uglova očiju, uzmite četkicu za stavljanje senke za oči i crnu senku za oči . Nju nanesite na spoljni ugao oka, četkicu držite tako da dobijete ravnu liniju od ugla oka do kraja obrve, povucite liniju do udubljenja .
Istom nijansom pređite ispod oka do polovine kapka, znači ne od početka do kraja oka, nego od kraja oka- do sredine.Ovde koristite uglovane četkice za šminkanje kako bi vam linija bila naglašena.


3/ Zatim krećemo sa senčenjem ka svetlijim nijansama, uzmite svetliju nijansu sa palete i pređite od sredine oka do dela gde vam se vidi crna senka i četkicom, blagim pokretima, izravnajte prelaz.

4/ Sad su na red stigli unutrašnji uglovi oka, njih četkicom obojite u najsvetliju nijansu iz palete.5/ Deo ispod obrva takođe pređite najsvetlijom senkom za oči iz palete.

6/ Final touch ce vam dati, svakako, maskara. Birajte crne, gledajte da budu kao ugalj crne, da vam istaknu oči, jer sam Smokey eyes daje taj "dimni" izgled pa ako vam maskara ne izvuče celokupan izgled ostačete malo u senci.Pre šminkanja naglašavam da je najvažnije pripremiti lice za šminku. O tome više u postu Saveti za negu kože i make up .


Izvori: Avon Srbija
            Žena Blic
            Šminkanje očijuНема коментара:

Постави коментар